Advies: alles om de badkamer te verbouwen

Uw droomt over een badkamer met veel comfort en persoonlijke stijl, maar u wilt ook dat alle materialen duurzaam zijn, lang mee gaan en dat het niet teveel kost? Wakker worden, tijd om dit om te zetten naar de realiteit!

Bij Tegel en Sanitair Magazijn bent u ten eerst bij een van de voordeligste aanbieders van sanitair en tegels van Nederland. We leveren alle sanitair- en tegelproducten tegen zeer gunstige voorwaardes. Denk aan snelle levertijden en lage verzendkosten (vanaf € 150,- gratis in Nederland!). Hiernaast heeft het Tegel en Sanitair Magazijn team ook nog eens gewoonweg verstand van zaken. Jarenlage ervaring (25+) in de installatiebranche maakt het dat we weten waar we over praten, gedegen know-how hebben en voor elk badkamer advies we u bij kunnen staan.

Wanneer het aankomt op het installeren van de spulletjes voor uw droombadkamer zijn we allemaal wel wat hulp en advies nodig. Wij hebben dit vertaald vanuit de praktijk en op papier gezet. In deze sectie van de website vindt u een hele riks aan artikelen, video´s en downloads, voorzien van simpel te volgen doe-Het-Zelf stappen, gidsen, artikelen over badkamer planning en installatie instructies.

Badkamerontwerp, advies, planning, onderhoud en meer Advies en hulp voor installatie en meer van douchecabine en inloopdouche Alle advies en hulp voor installatie van het bad, toilet en wastafel Alles over het plaatsen van de mooiste accessoires voor de badkamer

Tegelen

Het leggen van een tegelvloer is minder moeilijk dan je in eerste instantie zou denken. Het is bovendien een klus wat behoorlijk wat geld bespaard. Belangrijk bij nauwkeurig leggen van tegels is in eerste instantie goed gereedschap (tegelsnijder!), kennis van de materialen zoals lijm en de tegels, goede voorbereiding en een duidelijk plan. Een goede voorbereiding staat en valt met zorgvuldig uitmeten van de vloer en te bereken van het aantal vierkante meters. Tegels gaan vaak op kleurcode, en bijbestellen in een andere kleurcode is een gemiste kans. Grofweg bestaat het plan uit een aantal fase, zoals het verwijderen van de bestaande tegelvloer, bepalen of de onderground vlak en waterpas is en zorg dat de ondergrond geschikt is voor tegelen. Voor u ook meer know how gewensd? Ontdek het via onderstaande tegel artikelen.

Andere handige tips...

Douche, bad, toilet en wastafel

Een badkamer of douche moet niet alleen functioneel en praktisch zijn, maar ook een plek om te ontspannen. Belangrijke onderdelen van de badkamer zijn de douchecabine of inloopdouche, toilet en bad en alles wat hierbij hoort. Het vervangen of installeren van douchecabine, inloopdouche of toilet is voor de meesten onder ons echter een uitdagende klus. Begin met een dergelijke klus alleen met de werkzaamheden als u er zeker van bent dat u over voldoende ervaring en kunde beschikt. Zo niet, vraag een deskundige of bel ons voor ervaren advies en begeleiding. Volg bij het vervangen van douche of bad altijd veiligheidsvoorschriften en gebruik slimme manieren van werken om uzelf te beschermen. Houd ten slotte voor goed loodgieterswerk de juiste stelregels in acht. Bent u er zeker van dat u er klaar voor bent? Lees dan verder voor tips en advies. 

Radiatoren, Spiegelverwarming & Vloerverwarming

Bent u op zoek naar de juiste manier om de badkamer te verwarmen? Voor het verwarmen van de badkamer bestaan verschillende oplossingen, denk aan een vectorradiator, de elegantere handdoekradiatoren, mooie designradiatoren of aangename vloerverwarming. Een absolute traktatie voor de voeten tijdens koude winterochtenden. Lees verder voor meer informatie over installatie en advies voor de juiste verwarming voor uw droombadkamer.

Inspiratie & Planning