Het omvormen van een deel van de badkamer in een inloopdouche of het deze in een nieuw ruimte installeren kan vrij eenvoudig zijn, mits alles van te voren goed gepland wordt.

Er zijn een aantal basisregels die erg belangrijk zijn om er voor te zorgen dat het eindresultaat volledig aan uw persoonlijke stijl en keuze voldoet als ook dat deze meegaat met de eisen van deze tijd.

Of u nu op zoek bent naar meer praktisch comfort of juist naar de ultieme moderne design badkamer, een inloopdouche kan in beide gevallen het antwoord zijn. Bij Tegel en Sanitair Magazijn vindt u alles wat u nodig bent en de ‘Keuzehulp: het plannen van een inloopdouche’ helpt u daarbij op gang.

Waarom een inloopdouche?


Het hebben van een volledig waterdichte ruimte met een echte inloopdouche is niet alleen heerlijk voor het oog, er zijn ook praktische implicaties. Er is bijvoorbeeld geen conventionele douchebak of –cabine nodig, dit vergroot het gemak van in- en uitlopen enorm.

Een inloopdouche kan zo klein en zo groot als de ruimte toelaat, terwijl de douche zelf in elke stijl die bij u past gekozen kan worden. Gecombineerd met strakke badmeubels of glimmende vierkante kranen zorgt er bijvoorbeeld voor dat een extra ultra moderne afwerking tot stand komt. Een echte designer badkamer.

Toevoegen van waarde


Een tweede badkamer of en suite badkamer is een goede manier om waarde aan de woning toe te voegen. Inloopdouches hebben in het bijzonder een hoge status, gezien er gemakkelijk een link wordt gelegd naar luxe hotels of spas.

Voor het ombouwen van de badkamer is normaliter geen vergunning nodig. In sommige gevallen, waar structurele aanpassingen of veranderingen in de afvoer worden aangebracht (denk bijvoorbeeld aan een rijksmonument) kan een vergunning vereist zijn. Voorkom problemen en raadpleeg uw gemeente voordat u begint.

Materiaal


Het kiezen van de juiste materialen voor de muur en vloer is essentieel om deze volledig waterdicht te maken. Kies daarom altijd het juiste product dat hiervoor het meest geschikt is. Tegels zijn de meest logische optie. Met het huidige assortiment tegels kan ieders smaak en stijl gerealiseerd worden.

De verscheidenheid aan patronen, kleuren en designs is haast onbeperkt, met verschillende (mozaïek) patronen, 30x60 of 60x60 tegels om uit te kiezen. Voordat u een keuze maakt, besef dat het belangrijk is om de tegelgrootte goed af te stemmen op de grootte van de badkamer. U wilt niet te grote tegels of een kleur kiezen die later ongewild de nieuwe badkamer domineert.