Een inloopdouche bestaat vaak uit een douchedeur ondersteund met een of meer douchewanden om de doucheruimte af te schermen. Bij Tegel en Sanitair Magazijn hebben we een imposant assortiment van douchecabines, inloopdouches, douchwanden en –deuren en zijwanden beschikbaar om uw badkamer mee in te richten. Het assortiment is zowel breed als diep, varianten in veel verschillende vormen, maten en andere uiteenlopende specificaties. Om er voor te zorgen dat u de oplossing vindt die het meest geschikt is voor uw badkamer hebben we een keuzehulp opgesteld. De douchecabine en inloopdouche keuzehulp helpt u met het uitzoeken van het perfecte model voor uw badkamer.

6 punten om mee aan de slag te gaan


1. De ruimte in de badkamer

Beslis of u wel of niet een reguliere douchecabine of inloopdouche wilt. Andere punten om over na te denken is welke ruimte u gebruiken gaat om uw doucheruimte in te maken.

i. Is het en suite?

ii. Gaat het om de bestaande badkamer of een aparte doucheruimte?

De antwoorden op de vragen kunnen de type cabine of inloopdouche bepalen die het meest geschikt is voor uw behoeftes. Tijdens het plannen is het mogelijk om een douche in een kleine ruimte te maken waardoor u weer ruimte bespaard voor andere functionaliteiten. Denk na en beslis hoeveel ruimte en hoogte u beschikbaar heeft. Wilt u bijvoorbeeld de douche in een kleine ruimte wegwerken dan kan een nisvouwdeur of een kwartronde (inloop)douche een goede keuze zijn.

2. De muur en positionering

Het is belangrijk dat er nagedacht waar de douche komt. Is dit in een hoek, aan een rechte wand of is het een aparte nis? De plaats van de douche heeft een grote invloed op de type douchebak en de type douchewanden die u nodig heeft. Is het in uw geval bijvoorbeeld dat de doche aan een rechte wand komt dat is een douchewand met stabilisatiestang voldoende om uw doucheruimte mee te creëeren.

Als u een oudere doucheruimte vervangt - of dit nu een bestaande cabine of een inloopdouche is, plaats bij voorkeur uw nieuwe douche op dezelfde plaats als de oude. Dit scheelt u een hoop werk met het verleggen van leidingwerk, gezien het leidingwerk voor afvoer en aanvoer van warm en koud water al liggen.

3. Type glas

De type douchedeur die gebruikt kan worden voor verschillende doucheruimtes kan sterk varieren. Afhankelijk van smaak, situatie en andere wensen wordt een douchedeur gekozen. Welke glastype u ook kiest u kunt er zeker van zijn dat u dezelfde hoge kwaliteit krijgt wanneer u bij Tegel en Sanitair Magazijn koopt. Hieronder een aantal punten om over na te denken:

  • 8mm of 10mm gehard veiligheidsglas is duurzaam, gaat lang mee en veilig als ook gemakkelijk schoon te maken. Eigenlijk een perfecte keuze.
  • Gehard veiligheidsglas is eigenlijk altijd een goede keuze voor een doucheruimte of inloopdouche.
  • Het is de moeite waard te onthouden dat dikker glas meer ondersteund moet worden door het extra gewicht.
  • Afhankelijk van de vorm, des te groter het glas of des te meer gebogen het is, des te minder dik het glas door het design zal zijn.
  • Als de kosten sterk meespelen in de keuze of dat dikker glas niet voldoet aan uw wensen dan zijn 4mm of 6mm glas beide een goed alternatief.

Bescherming van randen – glas die niet wordt afgeschermd met een beveiligende frame kan brokkelen of stuk gaan. Een douchewand met een aluminium frame ondersteun het glas in de douchedeuren en zorgen voor een goede beveiliging. Bij Tegel en Sanitair Magazijn staan we er garant dat al onze producten alleen van de hoogste kwaliteit zijn. Welk glas u ook kiest u kunt er zeker van zijn dat de douchecabine, inloopdouche of douchwand aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen voldoen.

4. Wel of geen douchebak?

U bent ongetwijfeld doucheruimtes met of zonder douchebak tegengekomen. De laatste heeft de voorkeur. Dit omdat een douchebak specifiek gemaakt is om samen te werken met douchedeuren. Hierdoor is de kans op lekkage een stuk kleiner. Met het tegelijk kopen van een douchecabine en douchebak weet u zeker dat ze goed bij elkaar passen. Waar nog wel even goed over nagedacht moet worden is de grootte van de douchebak en douchedeur wanneer u de nisdouche plant.

5. Ook nog wat doen met tegels?

Tegels zijn niet altijd essentieel voor in de hele badkamer maar wanneer tegels nodig zijn voor de doucheruimte zijn hebben we hieronder een aantal punten opgesomd om mee te nemen in het maken van een keuze:

  • Wanneer u een inloopdouche in een nis maakt vergaat dan niet dat de binnenkant van de muren van de doucheruimte ook betegeld moeten worden. Dus denk aan de tegels die u wilt en hoever u betegelen moet voordat u de douchebak installeert.
  • Wanneer u de doucheruimte installeert wees er dan zeker van dat alle oppervlaktes, inclusief de vloer en muren correct betegeld en afgezegeld zijn. U kunt er bij een inloopdouche ook voor kiezen een douchebak te nemen wat de hoeveelheid tegels op de vloer vermindert omdat hier de douchebak komt.

6. Links of rechts?

Maak voor het bepalen van de beste plek voor uw douchecabine eerst een schets van de badkamerindeling. Denk bovendien na of de deuren van de cabine naar links of naar rechts open moeten gaan. Een goede tip, kijk waar nu de deuren, ramen en andere mogelijke obstakels in de ruimte zich bevinden. Op die manier weet u zeker dat de plaats van de doucheruimte de juiste is en kunt u beginnen met het uitrekenen van de exacte afmetingen die de natte ruimte zal beslaan.


Natte ruimtes en inloopdouches

Natte ruimtes en inloopdouches zijn beide een populaire keuze voor een moderne badkamer en hebben beide hun eigen voordelen. Voor een inloopdouche kan net zoals bij een converentionel douchecabine een douchebak gebruikt worden. Een inloopdouche biedt echter meer ruimte voor de gebruiker. Een natte ruimte is een volledig waterbestendige ruimte, ove het algemeen voorzien van een douche en vaak volledig betegeld. Een natte ruimte wordt voorzien van speciaal afdichtdoek –bekend als kimband, om de ruimte waterdicht mee te maken. Wanneer eenmaal waterdicht helpt het vochtproblemen te voorkomen. Omdat er geen noodzaak is voor een douchebak is er ook geen opstapje. Een mooie optie voor degene met mobiliteitsproblemen. 10mm Glaswanden zorgen voor een nette, mooie oplossing, geschikt voor elke doucheruimte. Een inloopdouche kan al gecreëerd worden door één of twee douchewanden op verschillende plekken te plaatsen. Een zijwand is over het algemeen niet inbegrepen in de standaard inloopdouches, maar kan ook los gekocht worden. Al beschikbaar vanaf 250mm breed.

Verschil tussen een natte ruimte en inloopdouche Het verschil tussen een inloopdouche en een natte ruimte is klein. In feite is elke douche een natte ruimte, maar niet elke natte ruimte is een inloopdouche. Door de regel is elke douche zonder deur een inloopdouche. Een douchecabine of afgesloten doucheruimte valt ook onder de term natte ruimte. Uitzondering op de regel is wellicht een douche in een nisruimte, waar middels een deur een doucheruimte wordt gecreëerd. Niet echt een douchecabine en ook geen inloopdouche. Gewoon een douche? Zeker een natte ruimte!


Inloopdouches zijn een effectieve manier om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Tegel en Sanitair Magazijn biedt een ruim aanbod inloopdouches die volledig tegemoet komen aan de eisen & wensen en designs van deze tijd.

Types douchecabines

Afhankelijk van smaak en de grootte van de ruimte die u wilt gebruiken is er een ruime keuze en types douchecabines. Wanneer u een douchecabine overweegt dan is het belangrijk om het type glas ook mee te nemen in uw beslissing. Er bestaan verschillende types glas, zoals gehard veiligheidsglas, glas met anti-kalk coating, rookglas of melkglas. Als Tegel en Sanitair Magazijn verkopen we geen dun of onveilig glas. Al het glas is ontworpen op duurzaamheid en om lang mee te gaan.

Kwartronde douchecabines

Er bestaande verschillende douchecabines geschikt voor verschillende ruimtes. In een kleine ruimte of in een hoek is een kwartronde douchecabine met bijvoorbeeld schuifdeuren ideaal, helemaal voor een kleine badkamer of en suite.

Profielloze douchecabines en -deuren

Een glimmende en compacte profielloze inloopdouche is ideaal voor een hedendaagse badkamer. Ons assortiment profielloze douchedeuren en cabines hebben een minimalistisch design om zoveel mogelijk licht en een open en luchtig gevoel te creëeren. De profielloze inloopdouches zijn zeer onderscheidend terwijl ze alleen het allerbeste bieden in kwaliteit.

Hangende douchedeuren

De compacte en stijlvolle doucheruimte is ideaal voor een moderne badkamer, helemaal als een chromen handvat gebruikt is om het design mee af te maken. Een ultra-moderne douchecabine met een designer look. Ons assortiment hangende douchedeuren en cabines hebben een minimalistisch design om zoveel mogelijk licht en een open en luchtig gevoel te creëeren. Net zoals de profielloze douchecabines en –deuren worden de hangende douchedeuren gekenmerkt door het onderscheidende look en feel terwijl ze alleen het allerbeste bieden in kwaliteit.

Schuifdeuren

Douchecabines met schuifdeuren zijn ideaal om ruimte mee te besparen en zijn gemakkelijk te hanteren, in en uit de douche stappen is super gemakkelijk. De profielloze schuifdeuren met helder glas zijn ideaal voor degene die op zoek is naar licht en een open gevoel.

Scharnierdeuren

Scharnier douchedeuren zijn hoogstwaarschijnlijk de meest gebruikte type deuren. Ze kunnen rechts, links of in het midden draaien en het type scharnier hangt af van de vorm en opstelling van de badkamer. De meeste scharnierdeuren draaien naar buiten, dus van de douche af. Het is dus verstandig om goed na te denken hoe de rest van de badkamer zich hiertoe verhoudt.

Vouwdeuren

Douchecabines met vouwdeuren zijn een goede optie om ruimte mee te besparen. Doordat de deuren als een harmoica in elkaar schuiven is er minder ruimte nodig om ze te openen. Doordat de deur opent in de doucheruimte is er minder ruimte nodig, ruimte normaal benodigd om de deuren open te slaan.

Ruimtebesparende doucheruimtes

Een rechthoekige douchecabine is een compacte optie die goed kan werken in een krappe ruimte. De rechthoekig gevormde douchebak en glazendeuren zorgen voor meer ruimte rond de douche. De rechthoekige douchecabine van Tegel en Sanitair Magazijn is aangenaam vormgegeven, met het zachte gevormde gepolijste chromen profiel die het heldere glas perfect afmaken.

Douchecabines

Als u op zoekt bent naar de ultieme douchecabine dan is een luxe douchecabine of stoomcabine ideaal. Gevormd van hoge kwaliteit acryl als een complete set. In de complete set vindt u een douchewand, douchebak, afvoerslang en sifon met waterslot. In sommige gevallen zijn zelfs een regendouche, thermostaatkraan en massagejets inbegrepen.

Net op zoek naar een beetje meer? Een stoomcabine is heerlijk, even onder de regendouche en dan even masseren. U komt weer helemaal tot rust na een vermoeiende dag. Stoomcabines zijn zowel in een links als een rechts model te verkrijgen. Dit betekent dat de stoomcabine in elke hoek van de badkamer is te plaatsen.

Additionele functionaliteiten

Er zijn andere extra´s die zeker de moeite waard zijn om over na te denken. Een aantal van onderstaande komen uitgebreider aan bod in onze keuzehulp voor douches.

Body Jets

Iets om serieus te overwegen als extra zijn body jets. Body jets of zijdouches geven net een beetje meer luxe in de doucheruimte. Bij Tegel en Sanitair Magazijn kunt u kiezen uit ronde of vierkante zijdouches. Alle body jets worden als complete set geleverd.