Latest Post

There is no comment

Blog tags

There is no tag

Special Products

Special Products

Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Waar let ik op bij een inloopdouche?
Waar let ik op bij een inloopdouche?
TSM Team
Mar 15, 2018

Een inloopdouche. Waar zie je ze tegenwoordig niet? Ze komen in simpele uitvoeringen met bijvoorbeeld 1 douchwand tot een complexere vrijstaande opstelling of met meerdere wanden. Hoe maak je een inloopdouche? 

Een inloopdouche. Waar zie je ze tegenwoordig niet? Ze komen in simpele uitvoeringen met bijvoorbeeld 1 douchwand tot een complexere vrijstaande opstelling of met meerdere wanden. Hoe maak je een inloopdouche? Waar moet je op letten bij het kopen van een inloopdouche? Vragen die we vaak te horen krijgen via onze klantenservice. In het volgende artikel doen we alles uit de doeken waar het op het aanschaffen van een inloopdouche aankomt.
 

Bezint eer ge begint

Controleer en bepaal de ruimte goed voordat je voor een oplossing kiest voor de natte ruimte. Het is goed om te weten dat de maten van de douchewand niet de exacte maten zijn. In alle gevallen is een stelmaat aanwezig, de maat waarop de douchewand minimaal tot maximaal geplaatst kan worden. Een douchewand van 120 cm met een stelmaat 116-118 cm is maximaal te stellen tot 118 cm. Een groot verschil met de aangegeven 120 cm!
 

Waar op te letten?

Een glazen douchewand kiezen is niet zo maar wat. Naast de juiste maat zijn er nog een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Denk aan het model van de douchewand, de kwaliteit en het formaat.

Model van de douchewand


Type 1


Type 2


Type 3


Type 4


Type 5


Type 6


Type 7

Zoals hierboven is te zien zijn er verschillende types inloopdouches in de markt verkrijgbaar. Type 1 bijvoorbeeld bestaat slechts uit een enkele douchewand. In veel situaties is dit een voldoende oplossing voor de natte ruimte. In andere gevallen ook niet in verband met bijvoorbeeld spatten of privacy. Type 2 of 3 maakt bijvoorbeeld gebruik van een douchewand gecombineerd met een zijwand. Deze kleine zijwand kan net als een tweede grote douchewand er voor zorgen dat er minder water de badkamer in spat. Elke badkamer is ander, elke situatie vraagt om de juiste oplossing. Kies dan ook het model douchewand wat het beste in uw badkamer past.

Stabilisatiestang: Meer stevigheid

Een standaard bevestiging van een douchewand is met een muurprofiel. Dit is een profiel gemonteerd aan de muur waarin de douchewand geplaatst en aan bevestigd wordt. Hiernaast wordt in veel gevalleen een stabilisatiestang aangeraden. Een stabilisatiestang is een overbruggende stang gemonteerd aan de muur en aan de bovenkant van de douchewand. Vooral bij bredere schermen is dit zeker geen overbodige luxe. In veel gevallen leveren we deze standaard mee, in een aantal gevallen ook niet. Controleer dus goed of deze meegeleverd wordt bij het aankopen van de douchewand. Neem bij vragen met een van onze medewerkers contact op via 053 7500 230.

Kies voor kwaliteit

In veel gevallen worden onze inloopdouches gemaakt van hoogwaardig, gehard veiligheidsglas van 6mm of meer. Dit verschilt per fabrikant, per douchewand en kan oplopen tot wel 10mm dik glas! Wanneer het geen gehard veiligheidsglas betreft dan wordt er gebruik gemaakt van een alternatief materiaal zoals acryl.
 

Het formaat?

“Bezint eer ge begint” is een uitdrukking die we vaak gebruiken aan het begin van een hulp-artikel. “Begint” is gemakkelijk te vervangen voor “verzint”. Denk met andere woorden goed na voordat er een keuze of start wordt gemaakt. Dit geldt ook voor douchewanden en hoe de keuze zich verhoudt tot de bestaande badkamer. Koop bijvoorbeeld eerst de douchewand voordat er een dorpel wordt gemaakt of tegels worden gelegd. We zien vaak dat niet de stelmaat wordt aangehouden en de tegels al liggen voordat de douchewand wordt geplaatst. Een fout die niet gemakkelijk te herstellen is!
 

Let bij het aanschaffen van een inloopdouches goed op wat voor formaat nodig is om een gewenste oplossing te maken. Met ons ruime assortiment douchewanden met een breedte tussen 50 cm en 140 cm. De hoogte van de meeste inloopdouches bedraagt 200 cm, maar zijn ook al beschikbaar met 180 cm. Te maken met een geïntegreerd douchegedeelte in bad? Kijk dan eens bij ons ruime assortiment badwanden.
 

Douchegoot of vloerputje?

In veel gevallen wordt er nog gekozen voor een vloerputje, vaak omdat deze ogenschijnlijk goedkoper is dan een douchegoot. Een douchegoot is echter al vrij smal beschikbaar – al vanaf 50 cm voor € 59,-( http://tegelensanitairmagazijn.nl/douchegoten/douchedraindouchegoot3egeneratie50cm.html) – en staat een stuk moderner dan een vierkant vloerputje. Hiernaast bestaan er zeer luxe varianten van Drain4You of EasyDrain – waarmee douchegoten in alle vorm en maat beschikbaar is.
 

Installatie is vrij recht toe recht aan. Het is echter wel van groot belang dat de douchegoot geplaatst wordt waar het water natuurlijk naar toe stroomt. Kies hierbij er voor dat de douchegoot op de plek wordt gemonteerd onder de douchekraan zodat het water wat van het lichaam afkomt meteen in de douchegoot verdwijnt. Denk hierbij ook aan het water wat verder weg terecht komt. Stroom dit verder de badkamer in of is er genoeg afloop?

Douchekraan, glijstangset, regendouche, inbouw of opbouw?

Elke douche heeft een douchekraan nodig. In principe is elke douchekraan te gebruiken in een inloopdouche. De keuze is volledig zelf in te vullen natuurlijk. Denk er aan dat de warmte in een inloopdouche snel verdwijnt. Een douchecabine bijvoorbeeld is volledig ontsloten waardoor de warmte beter blijft hangen. Doordat de warmte in een inloopdouche sneller verdwijnt is een douchekop - zoals regendouche - met een brede straal een goede keuze.
 

Tegels leggen

Gebruik altijd KIMBAND in de hoeken van de inloopdouche! Kimband is een product geschikt voor het afdichten voor water van verschillende horizontale en verticale hoekaansluitingen toepasbaar op verschillende ondergronden. Een water afdichtdoek dus. Zonder kimband kunnen de meest verschrikkelijke lekkage situatie ontstaan. Neem bij twijfel contact met onze medewerkers op via 053 7600 230.