Latest Post

There is no comment

Blog tags

There is no tag

Special Products

Special Products

Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Simpele Badkamer Make Over
Simpele Badkamer Make Over
TSM Team
Mar 15, 2018

De meesten onder ons gaan niet in fluorroze en -groen, het ‘blije’ Bananarama jurkje, beenwarmers (aerobics!) of schoudervullingen de straat op die we in de jaren ´80 droegen. Veel van ons hebben echter nog steeds ...

De meesten onder ons gaan niet in fluorroze en -groen, het ‘blije’ Bananarama jurkje, beenwarmers (aerobics!) of schoudervullingen de straat op die we in de jaren ´80 droegen. Veel van ons hebben echter nog steeds een badkamer die al jaren niet meer geüpdatet is en badkamerdesigns veranderen net zo snel als bij kleding.

Het renoveren van de volledige badkamer is echter niet goedkoop en woont u in een huurwoning dan is dit mogelijk niet eens een optie. Als u echter helemaal genoeg heeft van die uit-de-mode geraakte badkamertegels, er zijn een aantal goedkope en leuke methodes om de badkamer weer helemaal in de 21ste eeuw te brengen. Als er mooie veranderingen zijn aangebracht in de badkamer dan zal de huisbaas vast geen bezwaar hebben.

Schilderen

De beste manier om de oude tegels weer fijn en fris te maken is door ze over te schilderen. Er is speciale verf beschikbaar zoals van Wijzenol, Histor of van Sikkens. Meet de lengte van de muren en de hoogte en bepaal het aantal vierkante meters en de hoeveelheid verf die nodig is. De dekking van de verf staat op het blik. Ga uit van ongeveer 250ml per vierkante meter. Hiernaast is er een ruime keuze in kleuren.

Het schilderen is erg gemakkelijk. Met de meeste producten is een voorstrijk niet nodig en geeft een evenredige spreiding over de tegels voldoende dekking. Laat de tegels volledig drogen voordat u met bad of gaat douches en zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd wordt tijdens het schilderen. Vloertegels kunnen ook geschilderd worden. Door de hogere belasting op de tegels is het raadzaam goed advies in te winnen bij de betere schilderswinkel of bij de fabrikant.

Eenmaal de vloertegels geschilderd – en zelfs bij het gebruik van speciale tegelverf – zorg dat ten minste de vloer 3x gelakt wordt om er voor te zorgen dat het er goed uit blijft zien. Veel fabrikanten of verkopers hebben korte ´how-to´ video´s waarin uitgelegd wordt waar op te letten en hoe de verf aangebracht dient te worden.
 

Stickers

Als de huisbaas geen fan is dat de badkamer wordt overgeschilderd of als u op zoekt bent naar een minder grote make-over-klus dan zijn stickers nog niet zo´n gek idee. Niet alle stickers zijn allemaal even geschikt voor de badkamer, dus bekijk goed of de gekozen sticker geschikt is voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Als de huidige tegels een uitgesproken patroon bevatten of opvallend fel gekleurd zijn dan kan het moeilijker zijn. Donkerdere stickers of met een sterker patroon zou dit voldoende kunnen zijn om de oude tegels netjes te beplakken.

Stickers zijn ook goed om eigen persoonlijke stijl toe te voegen in een anders ietswat saaie badkamer met strakke witte muren. Er zijn honderden websites die stickers verkopen en laten zien hoe deze aangebracht moeten worden.

Wandpanelen

Waterdichte wandpanelen zijn een moderne innovatie in de badkamermarkt en hebben vele voordelen. Een groot voordeel is dat ze gemakkelijk zijn aan te brengen, sneller en gemakkelijker dan tegels. De panelen komen in verschillende stijlen en kleuren. Omdat ze volledig waterdicht zijn kunnen ze bij badmeubels, ligbad, inloopdouche of douchecabine worden gebruikt. Ze dienen alleen even goed afgesloten te worden rondom de randen met een speciale strip. De panelen worden op grootte gemaakt en vervologens op de bestaande tegels geplakt. In een aantal uur heeft u al een volledig nieuwe badkamer. De wandpanelen zijn duurder dan verf of stickers maar zijn een stuk goedkoper dan het vervangen van alle tegels.

Hoe verf ik tegels?

In veel gevallen ontstaat het mooiste resultaat door met tegelverf de bestaade laag tegels 

Afdekken en afplakken

Plak eventueel niet te behandelen delen af met schilderstape en leg stucloper op de vloer.

Ondergrond

Verwijder eerdere, loszittende verflagen en eventueel aanwezige schimmel met een schimmeldodendmiddel. Ga hierna grondig te werk door te ontvetten en reinigen met ammoniak en water of een soortgelijk product. Vul eventuele gaten met een epoxy houtreparatiemiddel en schuur gevulde plekken en overgangen vlak van kale delen en intacte verflagen. Stof af met een stoffer en een doek.

Grondlaag

Behandel onbehandelde of kale tegels en voegen met een geschikte primer. Een dergelijke primer is verkrijgbaar bij de betere schilderswinkel. Gebruik zoveel mogelijk een verfroller voor het voorkomen van kwaststrepen.

Afschilderen 

Schuur de ondergrond met een schuurmatje of schuurpapier en stof af met een stoffer en een doek. Lak vervolgens met slijtvaste zijde- of hoogglanslak het schilderwerk af.

Bij tegenvallend resultaat of anderzijds slechte dekking, schuur het geschilderde oppervlak en stof af met een stoffer en een doek. Lak vervolgens het geheel met slijtvaste zijde- of hoogglanslak.