Latest Post

There is no comment

Blog tags

There is no tag

Special Products

Special Products

Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Isa 180x85x62/76 cm...
Normale prijs € 7.166,71 Prijs € 6.456,91
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Xenz Max 160x62 cm...
Normale prijs € 7.156,11 Prijs € 6.305,61
Tips voor een Kindvriendelijke Badkamer!
Tips voor een Kindvriendelijke Badkamer!
TSM Team
Mar 15, 2018

In de badkamer is de kans het grootst op ongelukken. Van alle kamers in het huis. Uitglijden op een natte vloer, onder een te hete douche stappen, in een te heet bad gaan zitten, pijnlijk stoten aan een kraan ...

In de badkamer is de kans het grootst op ongelukken. Van alle kamers in het huis. Uitglijden op een natte vloer, onder een te hete douche stappen, in een te heet bad gaan zitten, pijnlijk stoten aan een kraan, verkeerde medicijnen innemen, snijden aan een scherp voorwerp – allemaal mogelijkheden voor een ongeluk. Naast de vele ongelukken met ouderen willen we dat onze kinderen constant veilig zijn. Terwijl we soms allemaal wel wat overbezorgd zijn over onze kroost, is het beter om het allemaal goed voor elkaar te hebben. Het is beter om te voorkomen dan genezen, zullen we maar zeggen.
 

Laat uw kind nooit alleen

Voordat we met welke andere tip aankomen, dit is de belangrijkste van allemaal en dient altijd en 100% opgevolgd te worden. De badkamer kan een gevaarlijke plek zijn voor kleine kinderen. Naast constant opletten zijn de volgende stelregels absoluut noodzakelijk. Voorkomen is echt beter dan genezen.
 

Het is niet OK om even snel naar beneden te gaan om te bellen terwijl uw kind lekker in bad zit te spelen. Het telefoontje kan even wachten. Niets is belangrijker dan de veiligheid van uw kind. Er is slechts 2 cm water nodig om voor een kind in te verdrinken. Wees er daarom bij vanaf het moment dat het water begint te lopen. Toch echt er even bij weg? Neem uw kind mee. Geen gemaar!

Controleer de temperatuur van het water

We hebben allemaal wel eens een teen in te heet water gestoken. Terwijl dit een kleine irritatie is voor volwassenen, baby’s hebben een veel gevoeliger huidje en kunnen snel verbranden. Het is super belangrijk dat de temperatuur precies goed is voor uw kind. Start altijd met koud water voordat heet water wordt toegevoegd. Ook belangrijk om ze te leren niet met de kranen te spelen. De kraan is ook vaak heet!
 

Ondertussen is de elleboogtest vast en zeker wel doorgedrongen. De meest betrouwbare manier om de temperatuur van het water te controleren is echter simpelweg met een thermometer. De ideale temperatuur is 37-38 graden Celsius – vergelijkbaar met de temperatuur van het lichaam. Laat het water niet lopen op het moment dat de baby in bad is. De temperatuur van het water kan snel veranderen en het is onveilig om te veel water in het bad te laten stromen.

Wanneer er twee verschillende kranen zijn voor heet en koud water dan is een mengkraan een goed idee. Een mengkraan is gemakkelijker om de temperatuur mee te regelen.

Bij oudere kinderen – en u wilt ze laten douchen in plaats van in bad doen – is het net zo belangrijk om er voor te zorgen dat de douche op de juiste temperatuur is afgesteld. Controleer dit zelf voordat uw kind onder de douche gaat. Leer ze meteen dat draaien aan de kraan fout is – als ze er op dit punt al bij kunnen! Veel nieuwe douchekranen, met name thermostaatkranen, hebben een ingebouwd veiligheidsmechanisme die voorkomen dat de temperatuur niet boven bijvoorbeeld 48 graden uitkomt.

Onthoud altijd dat de huid van een kind, vooral kleine baby’s, veel delicater en gevoeliger is dan de huid van een volwassene. Er zijn maar 3 seconden nodig om voor de huid te verbranden. Wees er absoluut zeker van dat dit risico 100% is uitgesloten.
 

Controleer altijd de diepte van het water

Zoals eerder aangegeven zijn er maar een paar centimeters voor nodig om voor in een baby in te verdrinken als ze hier bijvoorbeeld met het gezicht in vallen. Vul voor baby’s, met name pasgeborene, het bad tot 10 cm. De schouders moeten net onder het water komen als de baby ligt en het water moet tot de middel komen wanneer de baby recht op zit. Nogmaals, doe de kraan niet aan terwijl de baby in bad zit!
 

Geen medicijnen en schoonmaakmiddelen binnen bereik

Veel mensen bewaren medicijnen in de badkamer. Vaak een logische plek. Zorg dat deze altijd verstopt in een badkamerkastje liggen, hoog aan de muur. Zo zijn gevaarlijke medicijnen altijd buiten het bereik van uw kroost. Schoonmaakmiddelen worden vaak bewaard onder de wastafel in het badmeubel. Als er geen andere plek is, plaats dan een kinderslot op het deurtje zodat deze niet open kan. Nog beter is om een apart kastje te hebben voor schoonmaakmiddel, hoog aan de muur waar bij voorkeur alle schoonmaakmiddelen bewaard worden.

Dit kan overkomen als een beetje te… maar shampoo en badschuim moeten absoluut buiten het bereik van kinderen worden bewaard. Het zijn vaak kleurvolle flacons en erg aantrekkelijk zijn om mee te spelen of op te drinken.

 

Geen scherpe voorwerpen voorhanden?

Hoe vaak komt het wel niet voor dat na het scheren het scheermesje op de wastafel blijft liggen? Als er kinderen in het huis zijn, stop dan meteen met deze gewoonte. De weerkaatsing van een scheermesje valt ook op voor een klein kind. Niet alleen raven of eksters komen op glimmende voorwerpen af. Houdt ze uit het zicht en buiten het bereik van kinderen.

Kijk ook goed de badkamer even rond om te kijken of er scherpe hoeken zijn. Vervang ze met een ronde hoek of zorg voor veiligheidskussentjes.
 

Hetzelfde geldt voor apparaten!

Haardrogers, stijltangen of scheerapparaten – houdt ze allemaal uit de buurt van kinderen en leer ze dat het geen speelgoed is. Het is belangrijk om zelfs als de stijltang niet in het stopcontact zit kinderen te leren dat het heet is en niet aangeraakt mag worden. Laat ze niet rond slingeren en berg ze na gebruik op. Ten slotte – voor velen onderdeel van het gezonde verstand – laat apparaten niet dicht bij water liggen.
 

Toiletbril naar beneden

Ja, kinderen vallen in het toilet. Het komt voor - zoals bij het eerste punt, zorg er voor dat het uw kind niet overkomt. Zoals met veel dingen die open en dicht kunnen in het huis, er bestaan kindervriendelijke toiletzittingen.
 

Anti-Slip Badkamer

Uitglijden is het meest voorkomende ongeluk in de badkamer. O het nu een kind of een volwassene betreft. Kinderen hebben nog niet dezelfde motoriek, balans en coordinatie, helemaal als ze net leren te lopen. We hebben allemaal een kind zien struikelen over de eigen voeten. Zorg er voor dat anti-slip matten worden neergelegd in het ligbad om er voor te zorgen dat het risico op vallen zo klein mogelijk is. Leg ze ook op de badkamervloer zodat ze niet uitglijden wanneer ze er uit stappen. Leer uw kind dat recht op staan in bad gevaarlijk is.

Badkamerdeur op slot?

Nog een goede om een kinderslot te gebruiken. Leer uw kind dat een badkamer een No-Go is wanneer u niet in de buurt bent. Als ze een beetje nieuwsgierig of een beetje stout zijn, zorgt een kinderslot er voor dat ze er alsnog niet in kunnen.